Asociaţia de promovare socială „Spirit Românesc” ONLUS a demarat proiectul „Antreprenoriat sustenabil pentru românii din Diaspora”. Proiectul este implementat de Camera de Comerţ şi Industrie Caraş-Severin în parteneriat cu Asociaţia de promovare socială „Spirit Românesc” ONLUS (Roma, Italia) şi INFOR ELEA (San Secondo di Pinerolo, Italia).

Proiectul „Antreprenoriat sustenabil pentru românii din Diaspora!” are obiectivul general de a dezvolta competenţele antreprenoriale pentru românii din diaspora, sprijinirea iniţiativelor antreprenoriale ale acestora prin înfiinţarea şi susţinerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană din Regiunile: Vest, Nord-Est, Sud-Est, Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Nord-Vest şi Centru.

În cadrul proiectului a fost demarată o campanie de informare „40.000 EURO nerambursabili pentru a-ţi deschide o afacere în România!” în rândul comunităţii româneşti din Italia cu privire la programul de formare antreprenorială (cursuri gratuite), metodologia de selecţie a grupului ţintă şi ulterior a planurilor de afaceri ce vor fi sprijinite.

În data de 15 octombrie 2017, experţii Asociaţiei „Spirit Românesc” au fost prezenţi la parohiile "Sfântul Mare Mucenic Policarp al Smirnei" (Piazza 19 Marzo, Cisterna di Latina) si  „Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş”  (Via Angelo Maria Ricci 23, Rieti), ocazie cu care la sfârşitul Sfintei Liturghii au oferit informaţii persoanelor interesate despre avantajele participării la proiect, oportunităţile oferite prin serviciile furnizate şi principalele condiţii pentru a beneficia de aceste servicii.