Este vremea bilanțului. Toată lumea adună realizările ultimului an pentru a putea să înceapă anul nou cu speranța că relele luni 2020 vor rămâne în urmă și rezultatele muncii vor aduce beneficii pentru firme și comunitate. Au trecut peste zece ani de când Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Caraș-Severin implementează cu succes proiecte europene prin Programul Operațional Dezvoltarea Resurselor Umane, devenit din 2014 Programul Operațional Capital Uman. Sunt proiecte care au suscitat interesul a sute de societăți comerciale și a mii de beneficiari persoane fizice din județul Caraș-Severin sau din Regiunea Vest, dar, prin parteneriatele realizate, și din alte regiuni ale țării.

 Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Caraș-Severin, în calitate de administrator al schemei de antreprenoriat, a finalizat cu succes la mijlocul lunii septembrie 2020 proiectul „Antreprenoriat sustenabil pentru românii din Diaspora”, derulat în parteneriat cu societatea INFOR-ELEA din San Secondo di Pinerolo (Italia) și Asociația „Spirit românesc” din Roma. Noii antreprenori, care în ultimii ani au muncit în străinătate, au înființat un număr de 20 de societăți comerciale cu răspundere limitată în România și au creat 65 de noi locuri de muncă.

Cele 20 de întreprinderi noi funcționează în orașe din județele Caraș-Severin (8), Timiș (3), Bacău (3), Suceava (2), Botoșani (1), Neamț (1), Brașov (1) și Olt (1). Ajutorul de minimis acordat noilor antreprenori a însumat peste 2.500.000 de lei.

Petru BUZZI,
Presedinte CCIA Caras-Severin